Escape room

Doel van de workshop:

Stap in onze mobiele escape room en ontdek een wereld van klimaatgerelateerde termen op een interactieve en leuke manier. Deze educatieve ervaring helpt kinderen de complexiteit van klimaatverandering te begrijpen door middel van boeiende activiteiten. Van het ontdekken van waar onze energie vandaan komt tot het begrijpen van de impact op het milieu, dit spel biedt antwoorden op prangende vragen en laat kinderen kennismaken met (hernieuwbare) energiebronnen.


Verloop van de workshop:

Het avontuur begint met een intrigerende video waarin de dringende klimaatkwesties worden belicht en een radeloze professor om hulp vraagt aan de leerlingen om de kluis te openen. Met slechts één uur op de klok moeten de leerlingen samenwerken om een reeks uitdagende puzzels op te lossen en de kluis te ontsluiten.

Voor het openen van de kluis moeten ze drie kisten aanpakken, elk gevuld met verschillende uitdagende proeven. Van technische uitdagingen tot wetenschappelijke experimenten en logische vraagstukken, dit spel zorgt ervoor dat alle leerlingen actief betrokken zijn en samenwerken om vooruitgang te boeken.


Praktische informatie:

Leeftijd: De escape room is geschikt voor kinderen van 10-12 jaar, zonder vereiste voorkennis, alleen een dosis enthousiasme is nodig!

Capaciteit: Elke escape room kan maximaal 12 leerlingen ontvangen. Met twee identieke kamers beschikbaar, kunnen parallelle sessies tot 24 leerlingen uitdagen.

Duur: De escape room is ontworpen om binnen maximaal 1 uur te worden voltooid.

Voorzieningen: Geen benodigdheden nodig van de leerlingen, alles wordt voorzien om het spel soepel te laten verlopen.


Kostprijs:

De workshop kost €50,00 voor een sessie met maximaal 12 leerlingen. Afhankelijk van de locatie kunnen er transportkosten bijkomen, maar we kunnen de escape room ook op Groep T (Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven) of elders op de universiteit laten plaatsvinden.


Helemaal overtuigd? Boek nu onze escape room via dit formulier.

Voor meer info of boekingen kan je terecht op de volgende mailadressen: educatie@thinkcore.be of info@thinkcore.be

Dit project werd mee gefinancierd door het Fonds Ernest Solvay:





close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x